Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

Kuřecí játra na majoránce

0.0
Kuřecí játra na majoránce

Potřebné ingredience

kuřecí játra 500 g, suché bílé víno 100 ml, smetana ke šlehání 200 ml, cibule nakrájená najemno1 ks, menší jablko nakrájené na kostičky 1 ks, lístky čerstvé majoránky 6 snítek, česnek nasekaný najemno 1 stroužek, kousek másla, extra panenský olivový olej, sůl, čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Játra očistíme a rozdělíme na kousky a opepříme. Játra vložíme na rozpálenou pánev s olejem a krádce opékáme, po otočení osolíme a opět krádce opékáme. Játra musí zůstat u vnitř růžová po každé straně opékáme zhruba 3min. Játra vyjmeme bokem a na tutéž pánem přidáme máslo a malinko oleje, přidáme cibulku a restujeme, poté k cibuli přidáme česnek a opět malinko orestujeme a zalijeme vínem. Víno necháme zredukovat-vyvařit a vše zalijeme smetanou. Omáčku necháme malinko provařit a vložíme zpět do omáčky játa a majoránku. (Pokud nemáte majoránku čerstvou nevadí klidně použijte sušenou) Játra v omáčce necháme prohřát. Mezitím si na další pánvy připravíme na másle orestovaná jablíčka. Játra podáváme na talířku s opečeným jablky a opečeným toustem nebo bagetou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie