Kuřecí játra na majoránce
Potřebné ingredience
kuřecí játra 500 g, suché bílé víno 100 ml, smetana ke šlehání 200 ml, cibule nakrájená najemno1 ks, menší jablko nakrájené na kostičky 1 ks, lístky čerstvé majoránky 6 snítek, česnek nasekaný najemno 1 stroužek, kousek másla, extra panenský olivový olej, sůl, čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Játra očistíme a rozdělíme na kousky a opepříme. Játra vložíme na rozpálenou pánev s olejem a krádce opékáme, po otočení osolíme a opět krádce opékáme. Játra musí zůstat u vnitř růžová po každé straně opékáme zhruba 3min. Játra vyjmeme bokem a na tutéž pánem přidáme máslo a malinko oleje, přidáme cibulku a restujeme, poté k cibuli přidáme česnek a opět malinko orestujeme a zalijeme vínem. Víno necháme zredukovat-vyvařit a vše zalijeme smetanou. Omáčku necháme malinko provařit a vložíme zpět do omáčky játa a majoránku. (Pokud nemáte majoránku čerstvou nevadí klidně použijte sušenou) Játra v omáčce necháme prohřát. Mezitím si na další pánvy připravíme na másle orestovaná jablíčka. Játra podáváme na talířku s opečeným jablky a opečeným toustem nebo bagetou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé